Има принципи и трябва да има последователна политика, подчерта ЯневТонът в

...
Има принципи и трябва да има последователна политика, подчерта ЯневТонът в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Няма добра или лоша коалиция

Има принципи и би трябвало да има поредна политика, акцентира Янев

Тонът в Народното събрание се промени, разговорът сред партиите към този момент стартира. Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” по  водачът на БВ Стефан Янев.

„ При трети мандат – без значение дали ще бъде връчен на нас или на който реши президентът, аз си представям сюжета за осъществяване на диалозите по този метод – от най-малките. Тоест ние с Демократична България сядаме първи и по този начин във прогресивен ред. Преди да се направи общ диалог – дали ще е лидерски, дали сред експерти - би трябвало да има поотделно диалози, да се види каква е настройката. Този диалог може да роди болшинство, което аз назовавам 160+ ”, каза Янев.

„ Логиката на търсене на единодушие е първо да се реши антикризисното държание на Народното събрание и партиите. Ние би трябвало да стартираме този диалог с търсене на решения за кратко- и средносрочен интервал. Решаването на най-важните обществени проблеми, проблемите с енергетиката, бизнеса – всички тези проблеми в границите на няколко месеца до година е най-съществен ”, счита още Янев.

„ Началото на войната – да, това в действителност беше специфична военна интервенция, обяснявал съм неведнъж за какво. Българският интерес е да защитим жителите, да не влизаме в спора. Говорейки за война, военна интервенция, опциите е за сядане на мирни договаряния. Няма еволюция в нашата позиция, има нюанси. И преди, и в този момент поддържаме Украйна, ” безапелационен е той.

„ Имам връзка с президента Радев, само че не бих споделил, че съм дискутирал въпрос за третия мандат ”, разясни водачът на „ Български напредък “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР